Fluicell mottar köporder på Dynaflow® Resolve från NMI Technologietransfer GmbH

16 Mar 2020

Fluicell AB (publ) ("Fluicell" eller ”Bolaget”) meddelar härmed att Bolaget mottagit en köporder på ett Dynaflow® Resolve-chip till ett värde av 8 000 EUR från det tyska bolaget NMI Technologietransfer GmbH. Dynaflow® Resolve ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå.

VD Victoire Viannay kommenterar:

”Detta är det andra tillfället som NMI TT köper ett Dynaflow® Resolve-chip från oss och vi är glada över det förnyade förtroendet. Många CRO-bolag har integrerat Dynaflow® i sitt arbetsflöde eftersom det är ett väldigt användbart och robust system för att genomföra screening av en mängd substanser utan stor förbrukning av dyrbara material.”

 

Dynaflow® Resolve är ett instrument som hjälper forskningsinstitutioner med sekundärscreening av läkemedel som påverkar jonkanaler. Fluicell säljer Dynaflow® Resolve genom ett globalt exklusivt licensavtal med Cellectricon AB. Fluicell har utöver Dynaflow® Resolve två etablerade produkter i BioPen® och den nyligen lanserade Biopixlar®.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Victoire Viannay, VD, +46 (0) 763 07 03 27, victoire@fluicell.com

Fluicell AB 
Flöjelbergsgatan 8C, 431 37 Mölndal, Sverige
+46 762 08 33 54 
http://fluicell.com/ 
info@fluicell.com

Om Fluicell

Fluicell är ett Göteborgsbaserat bolag som har kommersialiserat en produktportfölj för att bearbeta och studera enskilda celler inom framför allt läkemedelsutveckling. Fluicells befintliga produkter är forskningsinstrumenten BioPen® och Dynaflow® Resolve som redan idag ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå. Som en vidareutveckling av den befintliga produktportföljen har Fluicell utvecklat en unik högupplöst teknologi för bioprinting i både 2D och 3D under namnet Biopixlar®. Med detta system kan komplexa vävnadsliknande strukturer skapas där positionering av enskilda celler kan kontrolleras. Mer information finns på www.fluicell.com. Fluicells Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Mangold Fondkommission AB som kan nås på +46 (0)8-50301550 alternativt via ca@mangold.se.