Gedeon Richter förnyar avtal med Fluicell avseende Dynaflow® Resolve

05 May 2020

Fluicell AB (”Fluicell” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Gedeon Richter Plc. (”Gedeon Richter”), ett ungerskt multinationellt läkemedelsföretag vars verksamhet i Norden främst är inriktad mot kvinnohälsa, har förnyat sitt avtal med Fluicell avseende Dynaflow® Resolve Chip. Förnyelsen sker på årsbasis och löper ett år fram. Värdet på avtalet uppgår sammanlagt till cirka 14 000 EUR.

VD Victoire Viannay kommenterar:

”Dynaflow® Resolve står starkt på marknaden, vilket avtalsförnyelsen med Gedeon Richter visar. Att en så pass etablerad multinationell aktör som Gedeon Richter väljer Dynaflow® är förstås ett styrketecken, och särskilt glädjande är det eftersom bolaget valt att förnya avtalet flera år i rad, det pekar på att produkten möter de behov som finns hos läkemedelsbolagen. Vi ser nu fram emot fortsatt samarbete med en viktig partner.”

Gedeon Richter, med huvudkontor i Ungern, är ett av Centraleuropas största multinationella läkemedelsföretag med över 10 000 anställda. I Norden erbjuder företaget läkemedel och driver forskning inom fertilitet och gynekologi. Det nordiska huvudkontoret finns i Stockholm.

Dynaflow® Resolve är ett instrument som hjälper forskningsinstitutioner med sekundärscreening av läkemedel som påverkar jonkanaler. Fluicell säljer Dynaflow® Resolve genom ett globalt exklusivt licensavtal med Cellectricon AB. Fluicell har utöver Dynaflow® Resolve två etablerade produkter i BioPen® och den nyligen lanserade Biopixlar®.

För mer information, vänligen kontakta:
Victoire Viannay, VD, +46 (0) 763 07 03 27, victoire@fluicell.com

Fluicell AB 
Flöjelbergsgatan 8C, 431 37 Mölndal, Sverige
+46 762 08 33 54 
http://fluicell.com/ 
info@fluicell.com

Om Fluicell

Fluicell är ett Göteborgsbaserat bolag som har kommersialiserat en produktportfölj för att bearbeta och studera enskilda celler inom framför allt läkemedelsutveckling. Fluicells befintliga produkter är forskningsinstrumenten BioPen® och Dynaflow® Resolve som redan idag ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå. Som en vidareutveckling av den befintliga produktportföljen har Fluicell utvecklat en unik högupplöst teknologi för bioprinting i både 2D och 3D under namnet Biopixlar®. Med detta system kan komplexa vävnadsliknande strukturer skapas där positionering av enskilda celler kan kontrolleras. Mer information finns på www.fluicell.com. Fluicells Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Mangold Fondkommission AB som kan nås på +46 (0)8-50301550 alternativt via ca@mangold.se.