Fluicell får kritiskt patent beviljat i Europa för BioPen och Biopixlar

26 Oct 2018

Fluicell AB (publ), ett bolag med instrument för läkemedelsanalys på encellsnivå inom life science, meddelar idag EU-godkännande av patent EP3023151 för europeiska marknader. Beslutet kommer att publiceras den 7:e november 2018 i European Bulletin No.18/45. Patentet avser ”Metod att generera en lokaliserad fluidflödescirkulation och motsvarande pipett”.

Detta blir Fluicells fjärde beviljade patent för den banbrytande mikrofluidala teknologin som används både i BioPen och Biopixlar. Patentet kommer att gälla i strategiskt viktiga marknader som Schweiz, Danmark, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna och Sverige.

Vi är oerhört nöjda med det europeiska godkännandet av patentet som är ytterligare ett erkännande av vår ledande position inom innovationer för biologi och läkemedelsutveckling på encellsnivå. Att kunna backa upp våra produkter med ett starkt IP-skydd, som detta patent bidrar till, är kritiskt för fortsatt värdeskapande och expansion”, säger Victoire Viannay, VD på Fluicell.

För mer information, vänligen kontakta:
Victoire Viannay, VD, 0725654205, victoire@fluicell.com

Om Fluicell                                                                      

Fluicell är ett Göteborgsbaserat bolag som har kommersialiserat en produktportfölj för att bearbeta och studera enskilda celler inom framför allt läkemedelsutveckling. Fluicells befintliga produkter är forskningsinstrumenten BioPen® och Dynaflow® Resolve som redan idag ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå. Som en vidareutveckling av den befintliga produktportföljen utvecklar Fluicell en unik högupplöst teknologi för bioprinting i både 2D och 3D under namnet Biopixlar® Retina. Med detta system kan komplexa vävnadsliknande strukturer skapas där positionering av enskilda celler kan kontrolleras. Mer information finns på www.fluicell.com. Fluicells Certified Adviser på Nasdaq First North är Mangold Fondkommission AB som kan nås på +46 (0)8-50301550.