Fluicell lanserar ny version av mjukvaran till BioPen-plattformen

13 Nov 2018

Fluicell AB (publ), ett bolag med instrument för läkemedelsanalys på encellsnivå inom life science, meddelar idag lanseringen av en ny version av mjukvaran till forskningsplattformen BioPen. Mjukvaran, BioPen Wizard 2.1, har arbetats om och förbättrats från grunden för att hjälpa användarna att uppnå sina mål snabbare.

BioPen-plattform i användning

BioPen-plattformen är utvecklad för att utföra lokaliserade läkemedelsprover på enskilda celler och vävnader. BioPen är en plattform för medicinsk utveckling och forskning, framförallt riktad till akademiska fakulteter, farmaceutikaföretag samt biotech-bolag. Den nya versionen av mjukvaran har ett förenklat gränssnitt och möjliggör för användare, på alla erfarenhetsnivåer, att ha direkt kontroll över hur mycket, när och var ett läkemedel levereras till en cell eller en grupp av celler.BioPen-plattform i användning

Vi fortsätter göra framsteg i utvecklingen av BioPen-plattformen och dess mjukvara ”, säger Gavin Jeffries, utvecklingschef på Fluicell.Med den nya mjukvaran BioPen Wizard 2.1 har vi förbättrat användarnas upplevelse med BioPen-plattformen, samtidigt som vi integrerar många nya funktioner som efterfrågats av vår kundbas.”

Den nya mjukvaran till BioPen har förbättrats med ett huvudgränssnitt som har flera nya paneler för att ge användarna total kontroll över läkemedelsleveranszonen. I tillägg till dessa grundläggande optimeringar inkluderar BioPen Wizard 2.1 också nya experimentinställningar och konfigurationsfiler, omedelbar åtkomst till ofta förekommande inställningar, interaktiva verktygstips för att hjälpa användare att navigera med direkt stöd och gränssnittet kan anpassas i ett urval av nya tillagda språk. En ny automatiserad redigeringsmodul har integrerats i mjukvaran för att förenkla såväl vanliga uppgifter som komplexa protokoll.

BioPen är en plattformslösning som gör det möjligt för forskare att specifikt exponera enskilda celler, delar av celler och vävnader för mycket små mängder av läkemedel. Serien består av BioPen PRIME och BioPen FLEX som är utvecklade för att passa de två vanligaste typerna av mikroskop inom laboratorieforskning. Båda produkterna är skräddarsydda för att möjliggöra kostnadseffektiv läkemedelsutveckling och medicinsk forskning och är främst inriktade på akademiker, forskningslaboratorier samt läkemedels- och bioteknikbolag.

För mer information, vänligen kontakta:
Victoire Viannay, VD, 0725654205, victoire@fluicell.com
Gavin Jeffries, CTO/utvecklingsansvarig, 0767826553, gavin@fluicell.com
 

Om Fluicell                                                                      

Fluicell är ett Göteborgsbaserat bolag som har kommersialiserat en produktportfölj för att bearbeta och studera enskilda celler inom framför allt läkemedelsutveckling. Fluicells befintliga produkter är forskningsinstrumenten BioPen® och Dynaflow® Resolve som redan idag ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå. Som en vidareutveckling av den befintliga produktportföljen utvecklar Fluicell en unik högupplöst teknologi för bioprinting i både 2D och 3D under namnet Biopixlar® Retina. Med detta system kan komplexa vävnadsliknande strukturer skapas där positionering av enskilda celler kan kontrolleras. Mer information finns på www.fluicell.com. Fluicells Certified Adviser på Nasdaq First North är Mangold Fondkommission AB som kan nås på +46 (0)8-50301550.