Fluicell har mottagit köporder på BioPen System från Cambridge University

19 Jun 2019

Fluicell AB (publ.) (“Fluicell”) meddelar härmed att bolaget har sålt ett BioPen® Prime System till Cambridge University i Cambridge, Storbritannien. BioPen® System gör det möjligt för forskare att specifikt utsätta enskilda celler, delar av celler och vävnader för mycket små mängder läkemedel. Cambridge University är ett av världens mest prestigefulla universitet och kundrelationen bedöms stärka Fluicells varumärke ytterligare. Ordervärdet uppgår till cirka € 20K.

Det var i maj 2019 som en doktorand från Cambridge University reste till Göteborg för att testa BioPen® Prime System och blev övertygad om att tekniken skulle passa en kommande studie. Cambridge University har nu beställt ett komplett BioPen® Prime System, vilket beräknas vara installerat hos kunden i juli 2019. BioPen® System är en plattformslösning som gör det möjligt för forskare att specifikt utsätta enskilda celler, delar av celler och vävnader för mycket små läkemedelsmängder. Serien består av BioPen® PRIME och BioPen® FLEX, som är utformade för att passa de två vanligaste typerna av mikroskop i laboratorieforskning. Bägge produkterna är skräddarsydda för att möjliggöra kostnadseffektiv läkemedelsutveckling och medicinsk forskning och är främst riktade mot akademiker, forskningslaboratorier och läkemedels- och bioteknikföretag. 

VD Victoire Viannay kommenterar

“Vi är väldigt stolta över att ha etablerat en kundrelation med Cambridge University, ett av världens mest prestigefulla universitet, som ger oss ytterligare en välkänd referenskund. I mitten av maj välkomnade vi en doktorand från universitetet, som ville testa vårt system för en specifik typ av experiment. Allt gick enligt förväntningar och hon lämnade övertygad om teknikens kapacitet. Vi är väldigt glada att ha haft henne hos oss under tre dagar och ser fram emot de kommande resultaten.”

För mer information, vänligen kontakta:
Victoire Viannay, VD, +46 (0) 725 65 42 05,
victoire@fluicell.com

Fluicell AB 
Flöjelbergsgatan 8C, 431 37 Mölndal, Sverige
+46 762 08 33 54 
http://fluicell.com/ 
info@fluicell.com

Om Fluicell

Fluicell är ett Göteborgsbaserat bolag som har kommersialiserat en produktportfölj för att bearbeta och studera enskilda celler inom framför allt läkemedelsutveckling. Fluicells befintliga produkter är forskningsinstrumenten BioPen® och Dynaflow® Resolve som redan idag ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå. Som en vidareutveckling av den befintliga produktportföljen utvecklar Fluicell en unik högupplöst teknologi för bioprinting i både 2D och 3D under namnet Biopixlar®. Med detta system kan komplexa vävnadsliknande strukturer skapas där positionering av enskilda celler kan kontrolleras. Mer information finns på www.fluicell.com. Fluicells Certified Adviser på Nasdaq First North är Mangold Fondkommission AB som kan nås på +46 (0)8-50301550 alternativt via ca@mangold.se.