Fluicell installerar det första BioPen PRIME-systemet i Israel

10 Oct 2018

Fluicell AB (publ), ett bolag med instrument för läkemedelsanalys på encellsnivå inom life science, meddelar idag en framgångsrik installation av ett BioPen PRIME-system på Technion – Israel Institute of Technology, ett av världens högst rankade universitet inom forskning och teknologi. Installationen är den första i Israel sedan samarbetet mellan Fluicell och distributionspartnern New Bio Technology Ltd. inleddes i juni 2018.

”Vårt samarbete med New Bio Technology har omedelbart visat goda resultat på den israeliska marknaden och vi väldigt stolta över att få ytterligare ett prestigefyllt universitet som Technion – Israel Institute of Technology som BioPen-kunder”, sade Victoire Viannay, VD, Fluicell.     

BioPen System är en plattformslösning som gör det möjligt för forskare att specifikt exponera enskilda celler, delar av celler och vävnader för mycket små mängder av läkemedel. Serien består av BioPen PRIME och BioPen FLEX som är utvecklade för att passa de två vanligaste typerna av mikroskop inom laboratorieforskning. Båda produkterna är skräddarsydda för att möjliggöra kostnadseffektiv läkemedelsutveckling och medicinsk forskning och är främst inriktade på akademiker, forskningslaboratorier samt läkemedels- och bioteknikbolag.

För mer information, vänligen kontakta:
Victoire Viannay, VD, 0725654205, victoire@fluicell.com

Om Fluicell                                                                      

Fluicell är ett Göteborgsbaserat bolag som har kommersialiserat en produktportfölj för att bearbeta och studera enskilda celler inom framför allt läkemedelsutveckling. Fluicells befintliga produkter är forskningsinstrumenten BioPen® och Dynaflow® Resolve som redan idag ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå. Som en vidareutveckling av den befintliga produktportföljen utvecklar Fluicell en unik högupplöst teknologi för bioprinting i både 2D och 3D under namnet Biopixlar® Retina. Med detta system kan komplexa vävnadsliknande strukturer skapas där positionering av enskilda celler kan kontrolleras. Mer information finns på www.fluicell.com. Fluicells Certified Adviser på Nasdaq First North är Mangold Fondkommission AB som kan nås på +46 (0)8-50301550.