Fluicell säljer BioPen System till Rockefeller University

02 Apr 2019

Fluicell AB (publ.) (”Fluicell”) meddelar härmed att bolaget har sålt ett BioPen® Prime System till Rockefeller University i NYC, USA. BioPen® System gör det möjligt för forskare att specifikt utsätta enskilda celler, delar av celler och vävnader för mycket små mängder läkemedel. Rockefeller University är ett välkänt universitet och det äldsta biomedicinska forskningsinstitutet i USA. Ordervärdet uppgår till cirka 23 KUSD.

VD Victoire Viannay kommenterar

“Vi är glada att ha etablerat en kundrelation med Rockefeller University i USA. Vi bedömer att detta kommer att stärka vårt varumärke och förse bolaget med ytterligare en välkänd referenskund för framtida försäljning.”

Rockefeller University har beställt ett komplett BioPen® Prime System, vilket installerades den 1 april 2019. BioPen® System är en plattformslösning som gör det möjligt för forskare att specifikt utsätta enskilda celler, delar av celler och vävnader för mycket små mängder droger. Serien består av BioPen® PRIME och BioPen® FLEX, som är utformade för att passa de två vanligaste typerna av mikroskop i laboratorieforskning. Bägge produkterna är skräddarsydda för att möjliggöra kostnadseffektiv läkemedelsutveckling och medicinsk forskning och är främst riktade mot akademiker, forskningslaboratorier och läkemedels- och bioteknikföretag. 

För mer information, vänligen kontakta:
Victoire Viannay, VD, 0725654205, victoire@fluicell.com

Om Fluicell

Fluicell är ett Göteborgsbaserat bolag som har kommersialiserat en produktportfölj för att bearbeta och studera enskilda celler inom framför allt läkemedelsutveckling. Fluicells befintliga produkter är forskningsinstrumenten BioPen® och Dynaflow® Resolve som redan idag ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå. Som en vidareutveckling av den befintliga produktportföljen utvecklar Fluicell en unik högupplöst teknologi för bioprinting i både 2D och 3D under namnet Biopixlar®. Med detta system kan komplexa vävnadsliknande strukturer skapas där positionering av enskilda celler kan kontrolleras. Mer information finns på www.fluicell.com. Fluicells Certified Adviser på Nasdaq First North är Mangold Fondkommission AB som kan nås på +46 (0)8-50301550 alternativt via ca@mangold.se.