Fluicell erhåller order från NIH avseende Biopixlar®

14 Jun 2021

Fluicell AB (publ.) (”Fluicell” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget har erhållit en order avseende Biopixlar® från National Institutes of Health (”NIH”) i USA med ett ordervärde på cirka 100 000 USD.

NIH är den amerikanska myndigheten för hälsovård och social omsorg och ordern på ett Biopixlar®-system är från Instiutet för diabetes, matsmältnigns och njurskukdomar. Biopixlar®-systemet kommer att användas i en forskargrupp ledd av Dr. Yekaterina Miroshnikova som inkriktar sig mot forskning kring hur celler känner av och integrerar mekanisk och kemisk information från sin miljö för att kontrollera celltillstånd och beteende.

Biopixlar®-plattformen kommer att levereras till NIH inom ett fåtal veckor. Värdet på ordern uppgår till cirka 100 000 USD.

VD Victoire Viannay kommenterar:

”Det är oerhört glädjande att ha erhållit denna order avseende vår genombrottsteknologi inom bioprinting. NIH är en världsledande aktör inom hälsovård och biomedicinsk forkning och vi är väldigt stolta över att Biopixlar® kommer att användas i forskning kring viktiga sjukdomsområden som exempelvis diabetes. Att det dessutom rör sig om en återvändande kund som vi tidigare sålt BioPen® system till är en mycket stark kvalitetsstämpel för våra produkter och teknologier. Ordern är det andra Biopixlar®-systemet i USA, efter installationen vid OHSU i Oregon, och är ett betydande steg i Fluicells fortsatta expansion på den viktiga amerikanska marknaden.”

Kort om Biopixlar®

Biopixlar® är ett helt nytt koncept inom högupplöst bioprinting med rötter i avancerad mikroteknologi. Biopixlar® skapar tredimensionell komplex biologisk vävnad som har potentialen att efterlikna funktioner i mänskliga organ. Dessa printade vävnader kan användas som försöksmodeller i läkemedelsutveckling och forskning.

För mer information, vänligen kontakta:
Victoire Viannay, VD, +46 (0) 763 07 03 27, victoire@fluicell.com

 

 


Denna information är sådan information som Fluicell AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 juni 2021.

Fluicell AB 
Flöjelbergsgatan 8C, 431 37 Mölndal, Sverige
+46 762 08 33 54 
http://fluicell.com/ 
info@fluicell.com

Om Fluicell

Fluicell är ett Göteborgsbaserat bolag som har kommersialiserat en produktportfölj för att bearbeta och studera enskilda celler inom framför allt läkemedelsutveckling. Fluicells befintliga produkter är forskningsinstrumenten BioPen®, Dynaflow® Resolve och Biozone 6™ som ger forskare möjlighet att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en unik detaljnivå. Som en vidareutveckling av den befintliga produktportföljen har Fluicell utvecklat en unik högupplöst teknologi för bioprinting i både 2D och 3D under namnet Biopixlar®. Med detta system kan komplexa vävnadsliknande strukturer skapas där positionering av enskilda celler kan kontrolleras. Mer information finns på www.fluicell.com. Fluicells Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB som kan nås på +46 11 32 30 732 alternativt via ca@skmg.se.